Hogan assessment

Zašto Hogan procjena?

Hogan procjena zaposlenika vam pomaže da zaposlite odgovarajuće zaposlenike, da prepoznate i razvijete talentirane zaposlenike, izgradite bolje voditelje a sve sa ciljem da ostvarite rezultate koje želite.

Inventar Motiva, Vrijednosti i Preferencija (MVPI)

Što motivira ljude? Njihovi motivi, vrijednosti i preferencije čine dio njihove svakodnevnice, od toga što motivira njihovo ponašanje i kako to utječe na njihove odluke. Razumijevanje vrijednosti koje pokreću vaše zaposlenike je ključ za stvaranje motivirajućeg i angažiranog radnog okruženja.

Saznajte što je to što utječe na zadovoljstvo vaših postojećih ili budućih zaposlenika, kako se oni uklapaju u vašu organizaciju te što ih pokreće da se svaki dan ustanu i dođu do ureda.

Hoganov Inventar Osobnosti (HPI)

HPI procjena nam pomaže da predvidimo snage naših zaposlenika,  njihove karakteristike u socijalnim interakcijama i njihov stil rukovođenja. Ova „svijetla strana“ osobnosti nam ukazuje kakva je osoba u svakodnevnim aktivnostima i zadacima kad se nalazi u svojoj zoni komfora. Ovo je zapravo naš „autopilot“ koji nas vodi kroz svakodnevne aktivnosti a da toga nismo ni svjesni.

Saznajte kakva je osoba kad je u svojem najboljem izdanju.

Hoganov Razvojni Test (HDS)

Pod stresom, naše najveće najjače snage mogu postati njihove najveće slabosti. Stoga, ako ta ponašanja prođu nezamijećeno, to može ograničiti sveukupni potencijal nekog zaposlenika.

HDS test nam ukazuje na ponašanje pod stresom. Ove karakteristike uvelike utječu na stil rukovođenja i umanjuju šanse za uspjehom. Međutim, ako su ove karakteristike prepoznate, ove „tamne strane“ svakog od zaposlenika predstavljaju područja za razvoj i coaching.

Primjer Hogan Flash izvještaja prije interpretacije:

Kada vam treba Hogan procjena:

  • Želite zaposliti odgovarajućeg kandidata
  • Želite prepoznati razvojna područja
  • Želite unaprijediti učinkovitost tima

Proces (koraci):

  • Odaberite članove tima koje želite procijeniti
  • Ispunite online test (ispunjavanje traje 45 minuta)
  • Dogovaramo se o terminu davanja usmene interpretacije
  • Preporuka (ukoliko je potrebno)
  • Razvojni coaching na osnovu razvojnih preporuka koje se tiču područja na kojima je rezultat u zoni umjerenog do visokog rizika.

Ukoliko želite smanjiti fluktuaciju i povećati produktivnost zaposlenih tako da zaposlite, razvijete i izgradite bolje voditelje i lidere – javite mi se.