Uvjeti korištenja i pravila privatnosti

Korištenjem web stranice www.kristiantudek.com potvrđujete da ćete postupati u skladu s ovim Uvjetima korištenja, kao i svim zakonskim normama te srodnim zakonskim i pravnim propisima koji proizlaze iz ovih Uvjeta, a sve sukladno važećim zakonima Republike Hrvatske. Zadržavamo pravo promijeniti sadržaj ovih Uvjeta u bilo kojem trenutku, kao i ukinuti pristup ovoj web stranici bez prethodne obavijesti.

Posebno obratite pažnju na napomene vezane uz pravo vlasništva i autorska prava regulirana Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima NN 167/03 i 79/07 (dalje u tekstu: Zakon).

Sukladno odredbama Zakona, svi materijali na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima intelektualnog vlasništva. Svi sadržaji su isključivo informativne prirode, a njihovo korištenje obuhvaća samo korištenje za osobne i nekomercijalne svrhe, osim ukoliko nije drugačije naznačeno. Korisnicima ove web stranice nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja ovih stranica bez našeg pismenog dopuštenja, koje možete zatražiti putem e-maila na: Kristian.tudek@gmail.com.

Prava korištenja tekstova

Svaki tekst ili dio teksta preuzet sa ove web stranice smatra se zaštićenim autorskim djelom te je kao takav zaštićen i Zakonom. Sukladno navedenom, Korisnicima nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja bez našeg pismenog dopuštenja.

Nadalje, Korisnicima nije dopušten bilo koji oblik javnog korištenja autorskih djela. Za potrebe ovih Uvjeta, javno korištenje autorskog djela smatra se: “svako korištenje autorskog djela koje je pristupačno javnosti ili korištenje u prostoru koji je pristupačan pripadnicima javnosti, kao i omogućavanje pripadnicima javnosti pristupa autorskom djelu u vrijeme i na mjestu koje sami odaberu”, sukladno Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo (www.dziv.hr).

Ukoliko želite koristiti tekstove sa web stranice u svrhe koje nisu obuhvaćene Zakonom, obvezni ste prethodno nas kontaktirati na e-mail Kristian.tudek@gmail.com te detaljno pojasniti potrebu za ovakvom vrstom upotrebe.

Korištenje kolačića na web stranici

Kako bismo osigurali ispravan rad web stranice, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići, a što je uobičajena praksa prilikom korištenja velike većine web-mjesta.

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovo unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

Kolačiće možete kontrolirati ili izbrisati prema želji, a više informacija o istima možete pronaći na aboutcookies.org. Također, u svakom trenutku možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju i blokiranje pohrane kolačića. Međutim, ukoliko blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođavati neke željene postavke, a postoji mogućnost da Vam određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Podaci korisnika i njihova sigurnost

Slanjem upita ili neposrednim kontaktom, Korisnik dobrovoljno stavlja na raspolaganje podatke koje tom prilikom otkriva i time dozvoljava da se isti koriste u cilju zaštite osobnih interesa u svim poslovima koje ugovara s nama, kao i za izvršavanje svih zakonskih obveza. Pohrana podataka vrši se na neodređeno vrijeme.

Napomena, na web stranicama www.kristiantudek.com u svrhu uvida u statistiku posjećenosti koristi se Google Analytics, koji omogućava uvid u posjećenost s izvora kao što su društvene mreže, e-mailovi, web tražilice i drugi online servisi i alati.

Jamstvo korištenja web stranice

Ovim Uvjetima ne izjavljujemo, niti jamčimo, izrijekom ili prešutno, da je sadržaj web stranice i/ili povezanih stranica potpun ili ažuriran; da će web stranica i/ili povezane stranice uvijek biti dostupne i raspoložive, te da neće sadržavati pogreške, viruse ili druge računalne programe koji bi mogli prouzročiti štetu korisnicima, registriranim korisnicima ili trećim osobama. Svaki korisnik i registrirani korisnik izričito prihvaća korištenje ove web stranice na vlastitu odgovornost.

Podsjećamo, svi materijali i sadržaji na web stranici su isključivo informativnog sadržaja, te nismo niti možemo biti odgovorni za eventualne posljedice koje mogu proizići iz vašeg tumačenja i/ili korištenja materijala i sadržaja na web stranici.

Ovi Uvjeti primjenjuju se od 1.10.2020. godine.